![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYetNauxtPtxWtGcE8v7V1QIlx9DIAPXVVq1G9WBQhqxhJPcUbRPBaBY5rPI7X_8ZjCr4OhgZA9oRMHeoyptiHHrlUZzkXk202KYtWdqwfvraZMr-yro7Fs1F_QFGILlFb1fl75PM97h-o/s320/P1050495.jpg)
Sabtu lepas, semasa di Pesta Perkahwinan Putrajaya 2009 di PICC, Wy berpeluang menyaksikan sendiri Chef Wan mengendalikan program masakan di sana. Segmen bersama Chef Wan dinamakan "Hidangan Santapan Perkahwinan Di Raja". Sebelum memulakan masakan, Chef Wan bercerita tentang pengalamannya semasa ditugaskan untuk memasak sempena perkahwinan Tengku Muda Pahang dengan Tengku Puan Julita. Seronok dengar..
Wy pun sempat bertanyakan kepada Chef, apa beza bread softner dan bread improver. According to him, they are both artificial ingredients. Kedai selalu guna untuk mengelakkan roti mereka cepat keras. Kalau kita buat kat rumah untuk makan anak-anak, tak payah le masukkan all those things. Lagipon, selalunya artificial ingredients ni selalunya tak elok dan boleh menyebabkan kanser.. takut pulak yek..
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_aENknlPaxEBHkHubjci3xDWjtgOpExd5oCUVxBQvRMTDP8ahuoIdLTdzgx58rJgKTdddd3EdTP8XKFgNpPUGHSM8Ca5YhQ6mtzEGBZVH7XdygFxoK8jdHrpV6eQIcyS3hQAP0sRsL1XQ/s320/chef_closeup.jpg)
No comments:
Post a Comment
Cakap je la ape2...